Faluvédő - Független civil folyóirat

Tartalomjegyzék Akadálymentes verzió Akadálymentes
verzió

II. évfolyam 1. szám - 2009. március
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
2. oldal
7. oldal
8. oldal
pótlap
Véleményünk szerint

Számtalanszor megtettük már, de hogy ne maradjon kétség senkiben, újra leír- juk mi az állásfoglalásunk a Téglagyári Völggyel kap- csolatban.
Erre azért van szükség, mert szinte naponta megkérdezik az emberek, az utcán, ren- dezvényeken: "Ugye nem igaz, hogy megint valaki épí- teni akar a téglagyárban?". Aggódnak az emberek, nehogy valami visszafordít- hatatlan történjen a város legszebb természeti részé- vel.
Mit tudok mondani? Amit már évek óta minden lehető helyen, alkalommal elmond- tunk: semmi szükség egy zajos, a természetet nem kímélő szórakoztató cent- rumra, amit lehet "kulturális központnak" is nevezni, mert úgy jobban hangzik, de a Téglagyárban arra sincs szükség kikötővel meg a hozzá tartozó egyéb "dol- gokkal".
A Téglagyári Völgy a 2003 miniszteri rendelet szerint a Földvár védőövezete, így na- gyon le van korlátozva mit lehet építeni és mit nem. Most nem írok a védett virá- gokról, a szépséges pano- rámáról, a rengeteg védett

állatról, csak az utolsó még meglevő lehetséges kirán- duló helyéről a városnak.
Messziről jönnek az emberek megcsodálni ezt a völgyet, amelyet száz évig ugyan ipari tevékenységre használ- tak, de még ez sem tudta elpusztítani, mert ahogy az ember kivonult, a természet visszavette a magáét. Ne hagyjuk, hogy ez a kincsünk "szórakoztató centrum" le- gyen, mert abból már van elég a városban.
Ajánlani is tudunk egyet: a Városkapu Üzletház egyik része üresen áll, az üveges részén még szombat délelőtt is csak egy-egy ember téved be. Itt nincs természet- védelmi terület a közelben sem védőövezet.
Ma már a főépület élet- veszélyes állapotban van, bár hallottam más véleményt is, de a körkemencét meg kell őrizni, mint ipari műem- léket. Nagyon sok pénzbe kerül már a bontás is, amit csak pályázati pénzekből lehetne megtenni. Addig is vigyázzunk rá, rövid távú gazdasági érdekből ne áldozzuk fel a jövőjét, ami szebb lehet, ha nem rontjuk el.

Szerkesztőség
Szemét a Sánc hegyen

Nálunk "ciki" a szemetelés. A hulladék-kommandó kéri min- den jó szándékú százha- lombattai segítségét, hogy városunkat ne lepje el a fe- lelőtlen emberek által köz- területre illegálisan lerakott szemét. Járőreink felderítik a szemétkupacok helyét. Az illegális szemétlerakás bün- tethető és büntetendő cse- lekmény. A csikk és a papír- zsebkendő eldobása is sze- metelés.

NE HAGYJUK!!!!

A Faluvédő Egylet szerve- zésében 2009. áprilisában, az Óvárosi Közösségi Ház- ban látható lesz Hangyás- syné Zsuzsa kiállítása. A pontos időpontról később tájékoztatjuk kedves olva- sóinkat!


Faluvédő Egylet

 

FALUVÉDŐ
Független Civil Folyóirat

Megjelenik negyedévente
1000 példányban

Felelős kiadó:
Százhalombattai Faluvédő Egylet
Vezető szerkesztő:
Jankovits Márta

Szerkesztőség:
2440 Százhalombatta,
Avar köz 2.
E-mail:
faluvedoegylet
Telefon:
06-23/356-343

ISSN 2060-2766


A százhalombattai illetőségű Magazin zenekar 20 év hallgatás után 2008 nyarán jelentette meg Siker című albumát. Az együttes a napokban jelentette be, hogy minden eladott CD árából 500,-Ft-tal támogatja Soczó Ádám gyógykezelését, valamint május hónapban országosan ismert művészek közreműködésével nagyszabású koncertet szerveznek, melynek teljes bevételét felajánlják a családnak.

A Magazin zenekar
Faluvédő - Független civil folyóirat © 2008-2009. Faluvédő Egylet, Százhalombatta - Minden jog fenntartva
Vezető szerkesztő: Jankovits Márta
Készítette és karbantartja: Dragon és Társai BT.
Tárhely: BattaNet, Százhalombatta Város Önkormányzata Internet Központ
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet, az oldalon található minden tartalom felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges!